strumica denes logo

ТРИ НОВИ СПОРТСКИ САЛИ И ЗАТВОРЕН БАЗЕН ЌЕ СЕ ГРАДИ ВО СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

август 24, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

август 24, 2018

Категории:

Култура

Нови спортски сали ќе добијат Основните општински училишта „Сандо Масев” од Струмица и „Маршал Тито” од село Муртино.

Покрај нова спортска сала, ООУ „Никола Вапцаров” од Струмица ќе добие и затворен базен.

Изградбата на спортските сали е предвидена да се реализира преку Министерството за образование и наука, додека затворениот базен преку Агенцијата за млади и спорт.