Home

Perdormire
Култура

ТРАЈЧЕ СЕРАФИМОВКИ ГО ФАТИ СВЕТИОТ КРСТ ВО СТРУМИЦА!

Home

Православните христијани во Македонија денеска го слават празникот Богојавление – Водици. Во храмовите на Македонската Православна Црква се одржуваат литургии, а денеска традиционално се фрла крстот во македонските реки и езера.

Годинава, најбрзиот во водите на Струмица беше Трајче Серафимовски. Трајче доби голем број честитки од присутните, како и од општината. Честитки и од тимот на Струмица Денес!