strumica denes logo

СТРУМИЧАНКАТА БОЈАНА ВИТАНОВА ГО ОСВОИ ТРЕТОТО МЕСТО НА РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И ЛИТЕРАТУРА!

Автор:

Датум:

април 23, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

април 23, 2019

Категории:

Култура

На регионалниот натпревар по Македонски јазик и литература, кој се одржа на 6 април во Радовиш, ученичката на СОУ „Јане Сандански“ Бојана Витанова од III-3, која учествуваше под менторство на професорката Боркица Филева, го освои првото место со 95 поени.Честитки!