strumica denes logo

СТРУМИЧАНИ СЕКОГАШ НАЈДОБРИ: МАРТИН ДИНЕВ ГО ОСВОИ ЗЛАТНИОТ МЕДАЛ НА МАКЕДОНСКАТА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА!

Автор:

Датум:

април 23, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

април 23, 2019

Категории:

Култура

На XXIII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА која се одржа во паралела со International Balkan University Olympiad (IBUO), што им даде можност на учениците да ги проверат своите знаења меѓусебно,а и во споредба со свои врсници од други земји Турција, Бугарија, Србија и Белгија. Олимпијадата се одвиваше во два натпреварувачки дена 11-12.04.2019. Мартин Динев од СОУ „Никола Карев“ имаше најдобар резултат и Златен медал, а исто така и Златен медал во конкуренцијата на IBUO со втор резултат.Браво и честитки за Мартин.