strumica denes logo

Стационари во Струмица и во Гевгелија ќе го решаваат проблемот со кучињата скитници

Автор:

Датум:

септември 24, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

септември 24, 2018

Категории:

Култура

Преземено од СИТЕЛ.МК

Југоистокот интензивно работи на решавањето на проблемот со кучињата скитници. Проектот кој десетте општини започна да го реализираат преку Центарот за развој на југоисточниот плански регион влегува во втората фаза. Веќе следната недела се очекува да бидат склучени договорите за израдба на два стационари, еден во Стрuмица и еден во Гевгелија преку кои ќе се покрива целиот регион. Ваквата идеја за регионално решaвање на проблемот кој од страна на десетте градоначалници е утврден како прв приоритет доби поддршка и од УНДП кои ќе се вклучат со 34 000 евра наменети за опремување на стационарите.

Целосната вест може да ја погледнете на следниот — ЛИНК