strumica denes logo

СОУ „ЈАНЕ САНДАНСКИ“ се прилучи на Envirate Week!

Автор:

Датум:

март 18, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

март 18, 2019

Категории:

Култура

Со садење на дрвја во дворот на училиштето и кај пречистителната станица во Струмица, СОУ „ЈАНЕ САНДАНСКИ“ се приклучи на глобалната иницијатива „Act now! Save the future!“, која се одржува во рамки на Envirate неделата.
Наши ученици под менторство на професорката Славица Милева-Ефтимова засадија вкупно 30 дрвја, донирани од ЈПКД „Комуналец“, од кои 13 јасени во училишниот двор и 17 јавори кај пречистителната станица во Струмица.

Envirate неделата траеше од 6 до 13 март и е организирана од глобалните мрежи Environment Online и Envirate, а во истата учествуваа 150 училишта од 39 земји. Преку мобилната апликација на Envirate, истите дрвја беа регистрирани и претставени на картата на апликацијата.