strumica denes logo

Маратонски 9 часа се играа друштвени игри во Струмица

Автор:

Датум:

јули 21, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

јули 21, 2019

Категории:

Култура

 

Синоќа во дворот на СОУ „Јане Сандански“ се одржа најдолгиот настан од годинашната програма на Струмица ОПЕН фестивал.

Цели 9 часа маратонски се редеа рубикови коцки, IQ и обични сложувалки, се играше Jenga, надмудрување во шах и табла, ризик, новата македонска игра Meet The Manchers и уште многу други друштвени игри како Istanbul, Santorini, Stone age, Ticket to ride, Sagrada.