strumica denes logo

Штафета на Еднаквоста во Струмица!

Автор:

Датум:

јули 2, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

јули 2, 2018

Категории:

Култура

На 22 јули со почеток во 18 часот во Градскиот Парк во Струмица позади амфитеатарот се до споменикот на Борис Трајковски на патека од 550 метри ќе се оддржи Штафета на Еднаквоста. На штафетата ќе земат учество деца со попреченост кои своите пораки ќе ги предаваат на своите другарчиња и ќе пренесат порака до општеството дека и тие се тука и дека и тие можат и умеат.
Сите Вие кои сакате да учествувате во штафетата може да се пријавите тука со порака.

Дајте ја Вашата поддршка на лицата со попреченост заедно со Вас да ги пренесат пораките на општеството во кое живееме.