СЕЌАВАЊЕ: Која е Милица од Баница?

јануари 15, 2019

Милица од Баница е струмичка легенда и вечна вљубеничка во алкохолот. Кога била млада, била многу вредна аргатка по тутуни и ниви, но потоа станува позната по мерење на улиците. Учесничка е во илјадници случки кои и денес се прераскажуваат иако Милица повеќе од 20 години не е меѓу живите.

Отишла Милица на преглед кај гинеколог и тој ѝ вели:

– Аман ма Милице, пак си трудна. Кој е таткото?

– Од дека да знам бе – му одговара таа. – Ти каа прдеш знаеш ли од кое зрно фасуљ прдеш?!


Оди Милица на гинеколошки преглед.
-Ајде Милицо соблечи се и дигни нозете на столот!
Милица се соблекува и седнува.На тоа докторот:
-Лелеееее Милицо па нели можеш малку да се замиеш знаеш ли како смрдиш?!
-Еееее ДоФторе ако си сакал да ти мириса на убаво да си учел за киткар а не за путкар!!!!


Најчест дијалог со Милица:
– Бате дај еин чигар!
– Немам.
– Да та е**м скапанио!


 

Вечна и’ слава!

 

 

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: