Home

Perdormire
Култура

Ретро: Струмичка клетва за пушачите

Home

Да се потсетиме на времето кога до нашата редакција беше испратена фотографија со струмичка клетва која станарите на една зграда во Струмица ја поставиле на влезната врата. Според нивните кажувања, клетвата беше поставена за пушачите за кои очигледно некогаш не е доволно само „Забрането пушење“! Била поставена на влезната врата за да ја видат сите и да сфатат дека не треба да си имаат работа со овој сојуз на соседи.