strumica denes logo

QUE PASA ПРОТИВ РУДНИКОТ НА СМРТТА!

Автор:

Датум:

јуни 15, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

јуни 15, 2018

Категории:

Култура

Почитувани наши пријатели, посетители, гости, и партнери!

Ве известуваме дека Que Passa го поддржува отпорот против рудникот на смртта во Иловица, кој претставува најголема закана која некогаш се појавила во струмичко.
Од тие причини, сите ние, сопствениците и вработените ќе излеземе во сабота, на 16-ти јуни на големиот Протестен мар против рудникот. Ова го чувствуваме како граѓанска должност и како општествено одговорна институција, која стана препознатлив белег на нашиот убав град.
Ве повикуваме и вие да им дадете поддршка на луѓето кои се борат против рудникот, бидејќи тие тоа го прават за сите нас. Само заедно можеме да ја сопреме оваа закана.

СТОП ЗА РУДНИКОТ НА СМРТТА ВО ИЛОВИЦА!