strumica denes logo

ПРОНАЈДЕН ЧОВЕЧКИ ТРУП ВО ВОДИТЕ НА БРАНА ТУРИЈА ВО СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

август 5, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

август 5, 2019

Категории:

Култура

На ден 05.08.2019 година, околу 18,00 часот, во водите на брана Турија, во резервоар за гориво од ТМВ , пронајден е човечки труп. Трупот по наредба на јавен обвинител е предаден на судска медицина за вршење идентификација и обдукција. Полициски службеници од СВР Струмица и јавен обвинител продолжуваат со превземање на други истражни мерки и дејствија, за целосно документирање и расчистување на случајот.