strumica denes logo

ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦЕ СПАСИ НАС: ДВЕ ГОДИНИ МАЈКАТА БОЖЈА БРЗОПОСЛУШНИЧКА ГИ ЧУВА СТРУМИЧАНИ И СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

март 11, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

март 11, 2019

Категории:

Култура

Пред две години на 12 март 2017 година Мајката Божја Брзопослушничка беше донесена на дар во храмот на светите 15 Тивериополски маченици во Струмица, од страна на монасите од светогорскиот манастир Дохијар! Две години откако Мајката Божја Брзопослушничка ја чува Струмица и струмичани. Пресвета Богородице спаси Нас!