Премиерно одиграна претставата „Трошки надеж“

април 30, 2018

Учениците од Драмската секција вчера во големата сала на Центарот за култура премиерно ја изведоа драмата „Трошки надеж“, која ја подготвуваа речиси четири месеци, а истата ја пишуваа дел од учениците под режисерска лупа на својата професорка по Драмска уметност, Ѓургица Костадиновска.

По четиримесечни подготовки во смеа и радост, единаесет ученици од Драмската секција на училиштето вчера пред струмичката јавност премиерно ја одиграа претставата „Трошки надеж“. Публиката внимателно ја следеше приказната за Валерија, ученичката која се соочува со домашни и училишни проблеми откако доаѓа во нова срединa.

„Нема ништо поубаво од тоа што е сработено со љубов. Среќни сме што предизвикавме измешани емоции кај публиката и искрено се радуваме на сите ваши позитивни реакции и коментари“ – објави професорката Ѓургица Костадиновска на својот Фејсбук профил. „Малку сме и тажни што нашата четиримесечна работа и дружба заврши, но ова нека биде само поттик за многу вакви и уште подобри проекти“ – додаде таа.

Самото сценарио беше пишувано од ученичката Викторија Панова, а со помош од нејзините соученички Надица Трајкова и Моника Котева, под менторство и режисерска лупа на професорката Ѓургица Костадиновска. Тие создадоа кратка драма која ги претставува и проблемите и предизвиците на средношколците.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ