Home

Perdormire
Култура

ПОСТАРИТЕ СТРУМИЧАНИ ГО ПАМЕТАТ: Стариот градски пазар!

Home

На завидна локација во екот на градот, секоја сабота стариот градски пазар во Струмица ги мамеше минувачите со свежиот мирис на овошје и вкусна скара.

Пазарот остана на местото наспроти Стопанска Банка се’ до започнувањето на изградбата на Трговскиот центар „Глобал“ во 2006 година и до официјалното пуштање на употреба на објектот во 2008 година.