strumica denes logo

ПОГЛЕДНЕТЕ КОЛКУ РАЗВОДИ СЕ СЛУЧИЛЕ МИНАТАТА ГОДИНА ВО СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

јули 21, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

јули 21, 2018

Категории:

Култура
????????????????????????????????????

Лани во Македонија се развеле 1.994 брачни парови и тоа е над три пати повеќе од 1994 година. Дали сега сме многу понетрпеливи од тоа што биле генерациите пред нас? Зошто разводот е опција? Статистиката е поразителна затоа што намногу се разведуваат млади луѓе најчесто ти ешто биле во брак од 5 до 9 години и парови во кои и двата партнери се со средно школо.

Во Струмица минатата година се случиле 74 разводи. Најмногу разводи имало во Прилеп и Охрид, а на ранг листата се уште Тетово со 88 разводи, покуса не е Струга со 83 разводи, Гостивар со 81, Битола 74, Аеродром со 73 и Штип со 71 развод. Кисела Вода имала 67 разводи, Гази Баба и Кочани со 62 разводи.