strumica denes logo

Петиција: Струмичани бараат Стариот суд да биде реставриран!

Автор:

Датум:

јануари 15, 2019

Категории:

Култура, Магазин

Автор:

Датум:

јануари 15, 2019

Категории:

Култура, Магазин

 

Зградата на Стариот суд во Струмица во минатото зрачела со прекрасната и цврста градба, а денес е изедена од забот на времето. Сместена е во стариот дел од градот, во изминатиов период се направија неколку обиди за повторно заживување на просторот со поставување на детски лулашки и импровизирање на мал забавен парк, но грдата слика продолжува – необходна е реставрација на старата зграда, која со сигурност би продолжила да плени со својот безвременски сјај.