strumica denes logo

ОД ЈАНУАРИ ДО ЈУНИ УКРАДЕНИ 42 ВЕЛОСИПЕДИ ВО СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

август 15, 2019

Категории:

Култура, Хроника

Автор:

Датум:

август 15, 2019

Категории:

Култура, Хроника

Во периодот од јануари до јуни 2019 година се пријавени вкупно 368 кражби на велосипеди, информираат од Министерството за внатрешни работи. Речиси нема ден да не биде украден велосипед.

Објавите за украдените велосипеди се чести на фејсбук-групата „Украдени точаци“, каде што сопствениците споделуваат објави и карактеристики за украдените миленици на две тркала, но и искуства дека полицијата тешко ги пронаоѓа.

Во периодот од јануари до јуни 2019 година се пријавени вкупно 368 кражби на велосипеди (кражби и тешки кражби). Гледано по подрачја, на подрачјето на СВР-Скопје биле украдени 159, а во СВР-Битола имало 70 пријави. Од преостанатите, на подрачјето на СВР-Охрид се пријавени 44, потоа во СВР-Струмица 42, а во СВР Куманово 18.