strumica denes logo

НОВО СЕЛО „РЕКОРДЕРИ“ ВО НЕИЗЛЕЗНОСТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ!

Автор:

Датум:

октомври 1, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

октомври 1, 2018

Категории:

Култура

Kако што веќе добро знаете, Македонија вчера гласаше на референдумот кој фо опфаќаше прашањето „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО, со прифаќање на договорот на Република Македонија и Република Грција?“ со заукружување „за“ или “против“. Излезноста скоро насекаде низ цела Македонија беше послаба, а како што објавија ДИК најмала излезност имало во општина Ново Село каде гласале 1756 жители од вкупно 11273.