strumica denes logo

На деветти јули вечер на поезија со Лидија Димковска – СОФ 2018

Автор:

Датум:

јули 2, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

јули 2, 2018

Категории:

Култура

#слушајгосрцето и дојди на вечер на поезија со Лидија Димковска – македонски поет, прозаист, есеист, теоретичар на книжевноста и преведувач.

Димковска се појавила на македонската книжевна сцена на почетокот од 1990-тите, кога доживела метеорски успех како поет.

На 9 јули, во прекрасниот амбиент на езерцето Катерина Панова Кожарова, Сузана Мицева и Мариета Дукиќ ќе ни прочитаат дел од нејзиното богато творештво (Огнот на буквите, Изгризани нокти, Нобел против Нобел, Црно на бело)