strumica denes logo

НА 101 ГОДИНА ПОЧИНА СТРУМИЧАНЕЦОТ ИЛИЈА НИКОЛОВ-„МОТОРЕТКАТА“, НАЈСТАРИОТ ФУДБАЛЕР ВО МАКЕДОНИЈА!

Автор:

Датум:

мај 4, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

мај 4, 2019

Категории:

Култура

Вчера од овој свет на 101 годишна возраст не напушти Илија Николов – „Моторетката“. Поранешен фудбалер и фан на ФК Беласица. Илија на свои 19 години за прв пат заиграл за Беласица во далечната 1937 година, и играл се до својата 33 година, во 1951 година.Дедо Илија во изминатиот период честопати знаеше да дојде на „Младост“ и да даде поддршка за својата Беласица.

Почивај во мир Легендо. Засекогаш ќе те паметиме.