strumica denes logo

МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА Гласи пораката од Плоштадот во Струмица!

Автор:

Датум:

јули 5, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

јули 5, 2018

Категории:

Култура

МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА Гласи пораката од Плоштадот во Струмица до споменикот на националниот револуционер Гоце Делчев. Актуелните случувања во врска со договорот за промената на името имат свој одраз насекаде низ државата. Порака со која струмичани го изразуват своето незадоволство од актуелните настани и единствена обединувачка мисла за сите: Македонија вечна.