strumica denes logo

Креацијата „Чекор напред“ на СОУ „Јане Сандански“ претставена на Trash Fashion во Скопје

Автор:

Датум:

мај 27, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

мај 27, 2019

Категории:

Култура

Во четвртокот во Скопје се одржа традиционалниот настан „Trash Fashion“, организиран од Младинскиот Културен Центар, со поддршка од ЕУ за Тебе, ОХО и Министерството за образование. На настанот ученици изработуваат облека користејќи се со отпадни материјали, и истите се вреднуваат по различни критериуми.

СОУ „Јане Сандански“ годинава учествуваше со креацијата „Чекор напред“, работена под менторство на професорката Анита Станковска. Моделот кој се појави со креацијата беше нашата ученичка Лилјана Иванова, а во нејзиниот тим учествуваа и ученичките Ива Макенаџиева и Гонце Бактерлиева.