strumica denes logo

Изложба на дела од 54. Меѓународна струмичка ликовна колонија

Автор:

Датум:

мај 9, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

мај 9, 2018

Категории:

Култура

По повод одбележувањето на 9 Мај – Денот на Европа, вечерва во 20 часот во галеријата на Домот на културата „Иван Мазов Климе“ во Кавадарци ќе биде отворена изложба на дела создадени на 54 издание на Меѓународна струмичка ликовна колонија.

Оваа реномирана ликовна колонија е во организација на Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмицаа пред кавадарчани ќе бидат изложени дела кои се создадени минатата година во периодот од 1 до 12 август.