(ФОТОГАЛЕРИЈА) РЕКА ОД НАРОД: СТРУМИЧАНИ ГИ СЛАВАТ СВОИТЕ ЗАШТИТНИЦИ!

декември 11, 2018

Денеска сите патишта во Струмица водат кон „Свети Петнаесет Тивериополски маченици“, божјиот храм е полн со верници. Река од народ се упатува кон храмот, една улица беше затворена за сообраќај со цел на верниците да им се овозможи полесно да пристигнат до храмот, да оддадат почит и да се помолат за добро здравје, за себе и своите ближни.  Во храмот се одржа и Света Божествена литургија во чест на Светите Тивериополски маченици. Еве дел од атмосферата:

   

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: