Home

Perdormire
Култура

ФОТО: 7 фотографии од Струмица кои ќе ве навратат во добрите стари времиња

Home

Постарите честопати знаат да зборуваат за времињата на поранешна Југославија како златни времиња, времиња на еднаквост и рамноправност, кога се наоѓало по нешто за секој. Според мислењата на многумина, социјалистичката федерација го вреднувала работникот, кој уживал во своите права и успевал да обезбеди егзистенција на семејството без стресни секојдневија.

А бидејќи една фотографија вреди илјадници зборови, тимот на Струмица Денес ве навраќа на убави настани преку 7 одбрани фотографии:

  • Влезници за струмичките дискотеки и клубови
  • Патни билети
  • Влезници за спортски натпревари
  • Собирањето сликички за албумите на „Животинско царство“

Собираш албум со 250 сликички, а за возврат добиваш богато уредено пакетче со чоколади, кексови и бонбони од „Краш“ Хрватска.

  • Талони за храна и гориво
  • Познатата училишна чанта
  • Специјалното издание на цигари

 

Фотографиите се обезбедени од Стара Струмица.