Home

Perdormire
Култура

ДОПОЛНУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНАТА ВЕСТ: ЧЕТИРИ ПАТНИЦИ И ВОЗАЧОТ НА КОМБЕТО БИЛЕ ОД СТРУМИЦА!

Home

Како што соопшти министерот за здравство Венко Филипче пред малку, четири патници и возачот на комбето во кое е заразената од Корона вирусот се од Струмица. Ќе биде направена анкета, за да се види дали имаат некакви симптоми.

Овие лица ќе бидат во домашна изолација 14 дена.

„Врз основа со колку луѓе контактирале, ќе се утврди дали ќе продолжи изолацијата или ќе бидат префрлени во одделенијата за надзор“, вели Филипче.

Утре ќе има нови информации на оваа тема.