strumica denes logo

ДЕНЕС Е СВЕТСКИ ДЕН НА КАФЕТО: Прекрасни фотографии од уметноста на кафе на струмичанецот Сашко Ѓоргиев!

Автор:

Датум:

октомври 1, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

октомври 1, 2018

Категории:

Култура

Денес е официјално првиот Светски ден на кафето. Ширум светот милијарди луѓе секојдневно уживаат во овој ароматичен пијалак, кој ни ги разбудува сетилата. Кафето доаѓа во разни видови и вкусови, се пие ладно или топло, благо или без шеќер. По повод денешниот ден ви претставуваме неколку фотографии од уметноста на кафе на струмичанецот Сашко Ѓоргиев кој ја има осовршено техниката за цртање на кафиња, односно ги дизајнира на еден посебен и магичен начин. Тој инаку работи во QUE PASA-Струмица.