Дали знаевте кои градови се збратимени со Струмица? Погледнете ги!

октомври 2, 2018

Струмица како општина отсекогаш имала многу пријатели ширум светот. Секојдневно читаме вести низ интернет поврзани со нашиот град, односно за посети на високи функционери од различни земји како и посети на струмички политичари во други држави. Но, дали знаевте дека Струмица е збратимена со вкупно 5 градови? Погледнете кои се:

Рејкјавик – Исланд

 Пјаченца – Италија

 Копер – Словенија

Полска – Грујец

Русија – Електростаљ

 

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: