АНКЕТА: КОИ СЕ ПРОБЛЕМИТЕ СО КОИ НАЈЧЕСТО СЕ СООЧУВААТ СТРУМИЧАНИ?

јули 14, 2019

Како и граѓаните во секоја друга општина, така и граѓаните во општина Струмица секојдневно се соочуваат со одредени проблеми кои можат да бидат решени само ако со нив се запознае пошироката јавност.

Моќта на медиумите во запознавањето на јавноста и надлежните со даден проблем е огромна. Доказ за тоа е фактот дека преку рубриката „Пријави проблем“ на нашиот портал досега беа пријавени голем број проблеми на струмичани и граѓаните од соседните три општини.

Во состав на оваа анкета се прашањата:

  • За каков вид на проблем станува збор?
  • Дали со овој проблем е засегната голема група на жители?
  • Дали според вас, решавањето на проблемот бара оделување на поголеми финанскиски издатоци?
  • Дали досега сте направиле обид да ги алармирате надлежните за проблемот со кој се соочувате?
  • Дали досега се направени било какви чекори за разрешување на проблемот?
Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: