Perdormire
Култура

АМИН: БОЖЕНСТВЕНА СИЛА ИМ СЕ ДАВА НА ОНИЕ КОИ СО ЧИСТА СОВЕСТ ПРИСТАПУВААТ КОН ИКОНИТЕ!

Голема цврстина и божествена сила им се дава на оние кои со вера и чиста совест пристапуваат кон иконите на светите!

Преподобен Јован Дамаскин