strumica denes logo

Знаете ли која е една од најкратките улици во Струмица?

Автор:

Датум:

јули 14, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

јули 14, 2019

Категории:

Култура

Секое струмичко маало си има свои белези, интересни соседи и нешта по кои е препознатливо. За долгата „Младинска“ сме пишувале и раскажувале многупати, но дали знаеме нешто за една од најкратката улица во Струмица?

Верувале или не, улица „Ѓорче Петров“, лоцирана во стариот дел од градот има само околу 5 куќи. Оваа улица се наоѓа во близина на струмичкиот музеј и е доста фрекфентна, и покрај малиот број жители.