strumica denes logo

(ВИДЕО) Планинарскиот Клуб ЕНТУЗИЈАСТ од Струмица повторно на врвот Атос во Света Гора

Автор:

Датум:

април 21, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

април 21, 2018

Категории:

Култура

Четворица планинари од ПК “Ентузијаст” Струмица, Кире Николчев, Орце Митев, Марјан Дончевски и Благој Ѓузелов, го искачија врвот Атос (2033 мнв) на света гора. Оваа е веќе трето искачување на врвот од чкенови на ПК Ентузијаст, а прво во самостојна организација