ТИМ СОСТАВЕН ОД СТРУМИЧАНКИ ГО ОСВОИЈА ПРВОТО МЕСТО ВО ШАМПИОНАТОТ ВО ПЛАНИНАРСКА ОРИЕНТАЦИЈА!

октомври 1, 2018

Во периодот од 28 до 30 септември се одржа југоисточно европскиот шампионат во планинарска ориентација во Охрид на планината Галичица. На овој шампионат учествуваа: Македонија, Србија, Црна Гора, Словенија, Босна и Херцеговина, Хрватска. Во категоријата јуниори првото место го освои македонскиот тим составен од: Марија Серафимовска, Христина Серафимовска и Јована Илиева. Во категоријата пионери првото место го освои македонскиот тим составен од: Меланија Ристова, Анастасија Ристова и Ева Илиева. Македонската репрезентација го освои првото место и во вкупен пласман. Нашите репрезентативки се натпреваруваа во денска и ноќна трка, решаваа тестови за планирање и топографија, практична примена на прва помош на повредени во планина, врзување јазли и азимут.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: