СВР СТРУМИЦА СО ОДЛИЧНА АКТИВНОСТ: СЕ ДЕЛЕА ФЛУОРОСЦЕНТНИ ЕЛЕЦИ НА ПЕШАЦИТЕ СЕ СО ЦЕЛ ДА БИДАТ ВИДЛИВИ!

декември 18, 2018

Секторот за внатрешни работи преку Отсекот за превенција и ПС за БПС Струмица отпочна со превентивна активност наменета за пешаците насовена „БИДИ ВИДЛИВ„ во партнерство со Центарот за возила – Струмица. Целта на превентивната активност е подигање на свеста кај учесниците во сообраќај “пешаци“ особено кога временските услови се непогодни ( магла, снег, дожд и сл.) а денот е пократок. За таа цел Центарот за возила од Струмица обезбеди флуоросцентни елеци кои полициските службеници ќе ги делат заедно со леток (во прилог) се со цел поттикнување на свеста кај пешаците да бидат ВИДЛИВИ со што ќе придонесат за намалување на сообраќајните незгоди врз оваа категорија учесници во сообраќајот.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ