БЕНДОТ „ДАКТИЛИ“ ОД СТРУМИЦА НАСТАПИЈА НА „ЛУЗЕР ФЕСТ“ И ГО ОСВОИЈА ВТОРОТО МЕСТО!

декември 10, 2018

„ЛУЗЕР ФЕСТ“ е дел од Таксират фестивалот и служи за промовирање на млади авторски бендови од Македонија. Воедно, „Лузер Фест“ е и наптпревар меѓу бендовите во кој победникот како награда добива снимање на албум. „Дактили“ од Струмица го заслужија второто место од бендовите кои настапија оваа година, односно тие добиле прво место од стручното жири и четврто место според број на гласови од публиката. „Дактили“ за оваа зима најавуваат снимање на албум и мала турнеа низ Македонија. Во продолжение краток дел од нивниот настап:

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: