Perdormire
Култура

(ВИДЕО) ТРУБАТА НА ЏАМБО АГУШЕВ ГО „РАЗДРМА“ ВАШИНГТОН!

Home

„Џамбо Агушеви оркестар“ беа прв пат во главниот град на САД. И подарија незаборавна ноќ…

Не постои човек во Македонија, во САД, а веќе ниту во светот, кој не слушнал за оркестарот Агушеви. Нивната магична музика датира од 90 – тите кога биле поставени корените на првичниот состав.

Денес, младиот и талентиран Џамбо Агушев го презеде кормилото со кое патува низ светот.

„Имаме направено микс со модерни песни, со џез и со фанк мелос“, вели харизматичниот Ангушев.

Бројната публика не издржа под силата на магнетот од едночасовниот мелос…

„Почнаа да не` препознаваат, по мелодијата што ја свириме. Знаат кои сме, од каде доаѓаме“, вели Џамбо.

Точно. Не се повеќе непознат оркестар и во САД. Публиката знае од каде доаѓаат, што свират. По турнејата низ повеќе градови во САД , настапуваат на престижен музички фестивал во Колумбија. Потоа, следи турнеја во Франција, Германија…

Прогласени за еден од најдобрите оркестри на Балканот. А признати – секаде!

ИЗВОР: ГЛАС НА АМЕРИКА

 

Tрубите на „Џамбо Агушеви оркестар“ во Вашингтон

Tрубите на „Џамбо Агушеви оркестар“ од Центарот Кенеди во Вашингтон. Традиционалниот ромски мелос со етно и модерна верзија ечеше на сцената Милениум. Повеќе на: https://mk.voanews.com/a/voa-macedonian-dzambo-agusevi-orchestra-kennedy-center-performance-washington/4912106.html

Posted by VOA – Глас на Америка on Friday, 10 May 2019