Home

Perdormire
Култура

ФОТОГРАФИЈА КОЈА ГРЕЕ СРЦА: ФК БЕЛАСИЦА НЕКОГАШ И СЕГА!

Home

На фејсбук страницата „Стара Струмица“ деновиве беше споделена фотографија која наиде на голем број топли коментари. Станува збор за фотографија на која се наоѓаат фудбалерите на ФК Беласица од 1975 година и денес.

Составот, иако намален, се’ уште зрачи со енергија и секогаш сплотен – заедничка точка којашто ги сврзува е љубовта кон фудбалот, кон дресот на ФК Беласица и многуте заеднички моменти споделени при победи и порази.

Во описот на фотографијата стојат и имињата на фудбалерите.

Стојат: МИТЕ НИКОЛОВ-БЕЛА,ДОНЧО ЃЕОРГИЕВ,ЉУПЧО МАФКОВ,БЛАГОЈ ТАСЕВ-МНА,КОСТАДИН СЕКУЛОВ-ДИНЕ,ИЛИЈА АНДРЕЕВ и РИСТО ВУЧКОВ.– седат:РИСТО АНЧЕВ-АЏИ,ВАСЕ СТОИЛОВ,ПЕТАР АНДРЕЕВ, ВАНЃЕЛ КЉАНКОВ-ЃЕЉЕ,ТОМЕ ПЕЦЕВ. На фотографијата од 1975 г. уште се :ТОМЕ ЕФТИМОВ-ЖОНГЛЕР- тренер, ПЕТКОВСКИ-тренер,КОСТАДИН ГАРВАНЛИЕВ- ДУПЧЕК и фудбалерот МИТЕ БОСИЛЈАНОВ.