strumica denes logo

ПРОДАВА КРОФНИ ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЛУНА: Марија од Гевгелија го следи хуманиот гест на Нина

Автор:

Датум:

јули 10, 2023

Автор:

Датум:

јули 10, 2023

Инспирирана од Нина од Нови Сад која продаваше крофни за да собере пари за лекување на својот татко и малата Марија од Гевгелија продава крофни на плоштадот во градот за да помогне во собирањето пари за лекување на Луна од истиот град која не ја познава.

Луна Поп-Костова истот така е девојче од Гевгелија кое има напредна фаза на сколиоза и треба да оди на операција во Турција за чија операција се потребни 65.000 евра.

Засега продажбата на Марија оди успешно. Покрај Марија и уште две деца, Петар и Силвија, исто така со продажба се обидуваат да помогнат во собирањето пари за Луна.

Истовремено се отворени и телефонските броеви за донации: Телеком 143 – 103 и на А1 143 – 478 на кои може сите граѓани да се вклучат во хуманитарната акција.