Home

Perdormire
Хроника

Струмичанец си изградил викендичка на земјиште на РМ па доби кривична пријава!

Home

Секторот за внатрешни работи Куманово во два одвоени случаи поднесе кривични пријави против М.К.(45) од Струмица и Ѓ.С.(64) од с.Мокрино-струмичко поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела “бесправно градење“ и “узурпација на недвижности“. Во првиот случај М.К. во реонот на село Белотино-струмичко во близина на браната “Водоча”, на земјиште во сопственост на Република Македонија, изградил викендица без одобрение за градба. И во вториот случај Ѓ.С. во истиот реон во близина на браната “Водоча”, на земјиште во сопственост на Република Македонија, изградил викендица без одобрение за градба.