strumica denes logo

ШТО СЕ СЛУЧУВА ВО СТРУМИЦА? ВО СРЕД ПРОЛЕТ ЗАГАДЕНОСТА НА ВОЗДУХОТ ВЕЧЕРВА 492 МИКРОГРАМИ НА КУБЕН МЕТАР!

Автор:

Датум:

мај 5, 2018

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

мај 5, 2018

Категории:

Хроника

Во сред пролет, што сигурно и вам ви е чудно, загаденоста на воздухот вечерва достигна и до рекордни 492 микрограми на кубен метар. На фејсбук некои струмичани почнаа да реагираат и да прашуваат што навистина се случува во Струмица? За разлика од останатите градови во Република Македонија, загаденоста на воздухот е драстично помала од овде.