СЕИЗМОЛОШКА СО ДЕТАЛИ ЗА ЗЕМЈОТРЕСОТ ОД УТРОВО ВО СТРУМИЦА!

август 30, 2018

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, ноќта во 02 часот и 10 минути регистрирше земјотрес чиј епицентар потекнува од струмичкото епицентрално подрачје.

Рихтеровата магнитуда на земјотресот изнесува 3.0, а беше почувствуван од населението во Струмица и околината со интензитет IV степени според Европската макросеизмичка скала.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: