Home

Perdormire
Хроника

При атентатот на Киро Глигоров, на денешен ден почина струмичанецот Христо Христоманов

Home

1995.- Умре Христо Христоманов, македонски општествено-политички работник и земјоделско-шумарски стручњак. Смртта настана како последица од повредите добиени при атентатот врз претседателот на Република Македонија Киро Глигоров. Роден е во Струмица, на 18 јули 1921 година.