Home

Perdormire
Хроника

НОВО: Градоначалникот на Ново Село останува уште 30 дена во притвор

Home

Градоначалникот на Ново Село останува уште 30 дена во притвор

Основното јавно обвинителство од Струмица поднесе обвинение против градоначалникот на општина Ново Село Боро Стојчев за криумчарење цигари. Освен за Стојчев обвинение е поднесено и за останатите четири лица кои минатата недела беа приведени во полициската акција кај селото Бадилен. Заедно со обвинението струмичкото обвинителство од судот за Стојчев и за уште три лица бара продолжување на мерката притвор. Во писменото известување од обвинителството стои дека предлогот за продолжување на притворот е поради исполнетите законски услови.