Home

Perdormire
Хроника

МВР: СИНОЌА ИМАШЕ ЛАЖНА ПРИЈАВА ДЕКА ЌЕ БИДЕ ПОСТАВЕНА ЕКСПЛОЗИВНА НАПРАВА ВО „ГЛОБАЛ“

Home

МВР:

На 09.03.2019 година во периодот од 18 до 23 часот од СВР-Струмица било извршено вонредно обезбедување на културната манифестација “Струмички карневал 2019“. Околу 18 часот во дежурната служба во СВР-Струмица, Т.У. (32) од Кочани пријавил дека ќе биде поставена експлозивна направа во трговски центар во Струмица. По пријавата било постапено од Одделот за антитероризам и по преземените мерки констатирано било дека се работи за лажна пријава.