strumica denes logo

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ВО СТРУМИЦА ПОЧИНА ГОЛЕМИОТ СТРУМИЧКИ ПИСАТЕЛ – ДОНЕ ЧАПАРЕВ

Автор:

Датум:

октомври 15, 2018

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

октомври 15, 2018

Категории:

Хроника

2000.- Во Струмица умрел Доне Чапарев, македонски писател. Автор е на книгата поезија „Живи сенки“, „Вечерни патувања“, на драмите „Благој Мучето“ и „Пајтон полн оружје“ и на други дела. Роден бил во Струмица, на 4 јуни 1949 година.