КИРЕ МИХАИЛОВ: Планината Готен, пожарот и СРАМОТ!

август 27, 2019

КИРЕ МИХАИЛОВ:

Планината Готен, пожарот и СРАМОТ!!!
Денеска е деветтиот, а ако не се смилува дедо Боже утре ќе биде десеттиот ден откако безмилосно се соголува Готен…

Ова море од чад е секојдневие кое се гледа од сите околни планини на Готен, а чадот, чадот се осеќа од тромеѓето на Беласица до Штип…

СРАМОТА!!!

Дали општина Радовиш освен што објави на 19 август дека веќе два дена е активен пожарот прави и нешто друго?!?

Да, прави, ги гледаме си тераат седенки со гостите од збратимената општина, си тераат фестивали, а освен што објавиле дека ТППЕ

Радовиш и екипа на ЈП ‘”МАКЕДОНСКИ ШУМИ” (за нив се национални) го гаснат пожарот веќе десет дена ЛЕД НЕ ГИ ЛЕДИ…

СРАМОТА БРЕ!!!

СЕ ШТО КАЖАВТЕ, ИЗЛАЖАВТЕ,

СЕ ШТО ЧЕПНАВТЕ,УНИШТИВТЕ,

ОД СЕ ТОА ШТО ТРЕБА,

НИШТО БРЕ НЕ РАБОТИТЕ…

Оригиналната објава може да ја погледнете со кликнување на следниот ЛИНК

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ