strumica denes logo

ИСТАТОВ ПОГРЕБАН НА СТРУМИЧКИТЕ ГРОБИШТА – СТРУМИЧАНИ СО ТАГА СЕ ПРОСТИЈА ОД НЕГО!

Автор:

Датум:

септември 28, 2018

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

септември 28, 2018

Категории:

Хроника

Големиот Истатов замина во вечноста! Денеска на градските гробишта во Струмица беше погребан еден од најдобрите фудбалски легенди на овие простори. Претходно се оддржа комеморативна седница во големата сала на Центарот за култура „Антон Панов“-Струмица.  Струмичани со голема болка се простија од Благој Истатов. Нека му е вечна славата!