Home

Perdormire
Хроника

ГРЕЈНАТА СЕЗОНА УШТЕ НЕ ПОЧНАЛА, А СТРУМИЦА ВЕЌЕ Е МЕЃУ НАЈЗАГАДЕНИТЕ ГРАДОВИ ВО МАКЕДОНИЈА ВЕЧЕРВА!

Home

Со оглед на тоа дека се’уште поради топлото време повеќето граѓани на Струмица не ја започнале грејната сезона, последните два дена струмичани дишат загаден воздух. Вечерва во 19:00 часот Струмица беше помеѓу најзагадените градови во Македонија. Измерени се 110 микрограми ПМ10 честички на кубен метар воздух. Што би се случувало тогаш во наредните месеци  кои доаѓаат? Веројатно струмичани ќе мора да шетаат со капки за очи во џеб.