Home

Perdormire
Екологија

Реновирање на пешачките острови на улица „Ленинова“ во Струмица!

Home

Eкипи од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ започнаа со хортикултурно реновирање на пешачките острови на улица Ленинова. Се започна со вадење на сите зимзелени нискостеблести растенија, за потоа пешачките острови да бидат посеани со трева и високостеблести листопадни дрвја. Со тоа ке се овозможи поголема прегледност во сообракајот а и самата улица ке добие нов урбан изглед.